donderdag 1 september 2016

DE BIECHTSTOEL VAN DE VADERLANDSE POLITIEK



Als de vakanties weer voorbij zijn en de zomer met de laatste warme dagen langzaam afscheid neemt, komen de systeempolitici weer uit hun holen gekropen, waar ze de laatste maanden hebben doorgebracht. Niet dat hun afwezigheid veel verschil heeft gemaakt. Eigenlijk is het wel lekker als het corrupte zootje een poosje buiten beeld is, en we verstoken blijven van de mooipraterij en de leugens die het parlementaire bedrijf kenmerken. Maar aan alle goede dingen komt een einde, dus verdringt men zich weer om als eerste voor de TV camera’s te staan. De media spelen het spelletje natuurlijk mee, al blij dat ze weer iets kunnen laten zien na weken lang niets als komkommer.

Je kunt nu al merken dat de komende periode wel wat spannender zal worden, want over een dik half jaar zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer, en dan herinneren politici zich plotseling dat er ook nog zo iets als de kiezer bestaat. Vier jaar lang heeft men de bevolking kunnen negeren, maar als de stembus aan de horizon verschijnt, beginnen er toch wel wat knieën te knikken. Tijd dus voor wat schadebeperkende maatregelen. Het begon al met Rutte, die het plotseling nodig vond om zijn excuses aan te bieden omdat hij al zijn verkiezingsbeloften heeft gebroken. Na 4 jaar liegen en bedriegen, vond hij het gepast om berouw te tonen.

Jammer dat hij geen lid van het CDA is, want dan had hij in de biechtstoel kunnen plaats nemen, en dat staat gewoon wat chiquer. Voor een nepliberaal zoals Rutte is dat echter niet weggelegd, dus moest hij het maar gewoon tegenover de TV camera’s doen. Niet dat iemand hem gelooft, maar hij zal weer de VVD lijsttrekker zijn, en kan dan natuurlijk niet hebben dat hij steeds aan zijn leugens wordt herinnerd tijden de campagne. Nu kan hij tenminste zeggen dat hij toch enigszins door het Haagse stof heeft gekropen.

We hebben het natuurlijk de laatste jaren gemerkt; waar Rutte gaat is Samsom niet ver weg. Je zou ze de oneerlijke tweeling kunnen noemen. Dus moest ook Samsom wat goed maken, en bood hij zijn excuses aan omdat hij zijn fractie verwaarloosd zou hebben. Als het niets anders dan dit zou zijn viel het nog al mee. Maar er is veel meer verwaarloost. Het hele PvdA programma ging de prullenbak in toen Samsom voor het eerst het Torentje binnenstapte. Hij verwaarloosde zijn kiezers, zijn leden en iedereen aan wie hij beloofd had dat de sterkste schouders de zwaarste lasten zouden dragen. Hij verwaarloosde de zieken, de werklozen, de ouderen en praktisch iedere groep in de samenleving, op de leden en kiezers van de VVD na. Precies op die laatste groep is hij heel zuinig geweest, ten koste van ons allemaal.

We zien dus hier de excuses van de twee grootste oplichters in de huidige Nederlandse politiek. Ze hopen vurig dat de kiezers er opnieuw in zullen trappen en weer op de VVD en de PvdA zullen stemmen. Als of er in de laatste jaren niets is gebeurd. Dan kan men weer 4 of 5 jaar lang rustig verder liegen. Dan kent men de kiezer niet meer, waar nu weer zo hard achteraan wordt gelopen. Of ze gelijk krijgen en hun criminele energie verder mogen inzetten hangt dus van ons allemaal af. Maar daar over straks meer.

Als we verder kijken moeten we vaststellen dat het droevig gesteld is, ook in de oppositie. Wilders gaat nog steeds voorop in de peilingen, maar de ervaring leert dat peilingen en verkiezingsuitslagen heel erg weinig met elkaar overeenkomen. Dat Wilders zo populair blijft komt omdat de andere partijen kwesties zoals de EU, vluchtelingen, het voor grote delen mislukken van de integratie, en de politieke islam angstvallig vermijden of er zelfs steun voor uit spreken. Als voorbeeld kunnen we het geflikflooi van de rat Koenders in Turkije nemen, waar hij het AKP crapuul smeekte om toch vooral geen problemen in Nederland te maken. Hij had natuurlijk met sancties tegen Turkije kunnen dreigen, daar staat hij als eerste mee klaar als het om Rusland gaat.

Maar niets van dit alles. Zo kan Wilders rustig verder ploegen op zijn zelfgekozen akkertje, zonder echte discussie. Het probleem zit hem ook in het feit dat de meeste partijen de mening van het volk gewoon negeren. Wilders heeft de neiging uit te spreken wat veel mensen denken, maar de vraag is natuurlijk wel hoeveel hij meent van wat hij roept. Toen hij is 2010 gedoogsteun gaf aan Rutte I leverde hij praktisch zijn hele programma in. Een goed voorbeeld is het weer verlagen van de AOW leeftijd naar 65. Ook deze eis leverde hij in om hem nu nieuw leven in te blazen. Woorden zijn makkelijk te vinden, maar daden……..

D’66 leider Pechthold heeft intussen weer een nieuwe draai gevonden. Overlopend van ambitie en ijdelheid zegt hij nu dat hij er mee zal stoppen als hij volgende keer niet mag meeregeren. De vraag is of dit een dreigement of een wanhoopskreet is. Waarschijnlijk het laatste. Wat hij in feite zegt is dat als hij geen ministersalaris gaat verdienen, hij een beter betaalde baan zoekt. De kans is zelfs groot dat hij die al heeft gevonden. Deze glibberige aal gaat immers niet over een nacht ijs. Welke wens er in vervulling gaat is nog niet te zeggen. Maar dat maakt ook niet uit. Pechthold op het pluche zal niemand voordeel geven. Alleen Pechtold zelf natuurlijk.

De SP heeft er toe besloten om opnieuw met Roemer de verkiezingen in te gaan. Een ezel stoot zich over het algemeen niet tweemaal aan de zelfde steen. De SP gaat die steen nu voor een derde keer opzoeken. Sommige mensen zullen nooit het licht zien. Twee maal heeft Roemer bewezen dat hij geen campagne kan leiden. Daar tussen in heeft hij als oppositieleider het niveau van een kwakzalver opgebouwd. Waar al die nieuwe kiezers vandaan moeten komen die de SP nodig heeft is een raadsel. Om stemmen te winnen heb je vertrouwen nodig, geen driemaal opgewarmde stamppot.

Wat er na dit alles overblijft, mag eigenlijk geen naam hebben. Het kikkervisje GroenLinks hoopt opnieuw een kikker te worden, en dan hebben we nog Krol, DENK en wat andere stumpers. Als het niet zo droevig was zou je in lachen uitbarsten. Terwijl we in de komende jaren voor levensgrote uitdagingen komen te staan, wordt het parlement bevolkt door een hele volksstam aan oplichters en pure klungels. Dan hebben we nog niet eens vermeld dat de arbeidersklasse geen enkele vertegenwoordiging heeft. Dat is nog het grootste schandaal van allemaal. De meerderheid heeft onder dit politiek bestel geen stem. Het is dan ook geen wonder dat veel mensen gefrustreerd en woedend zijn. Als er dan eens een duidelijk beslissing valt, zo als in het Oekraïne referendum, wordt de wil van het volk niet uitgevoerd. Dat durft men dan ook nog democratie te noemen.

Voor dat de stemlokalen open gaan zullen we nog op dit onderwerp terugkomen. Maar dit kunnen we al wel vaststellen; van het huidige politieke stelsel en de oplichters en leugenaars die het voortbrengt hebben we niets te verwachten. Om geen legitimiteit aan dit systeem te geven moeten we de verkiezingen gewoon negeren. Er valt niets te halen op leugens, verdraaiingen en oplichterij na. Laten we de politiek weer naar de straat brengen. Dat is de enige kans op een beetje vooruitgang.